Marin Dobre dă o nouă lovitură pe piaţa maşinilor electrice şi brevetează primul autovehicul din oraş care are motorul electric amplasat chiar în roţi!

Marin Dobre dă o nouă lovitură pe piaţa maşinilor electrice şi brevetează primul autovehicul din oraş care are motorul electric amplasat chiar în roţi!

“Invenţia” aparţine gălăţeanului Marin Dobre, părintele Trabantului electric. De data aceasta a ales un Opel Corsa pe care l-a dotat cu două motoare cu autonomie de până la 300 de kilometri.
Un gălăţean a inventat automobilul cu motoare electrice în roţi, care fuge cu 160 km/h!

Supranumit şi “Părintele Trabantului electric”, gălăţeanul Marin Dobre dă o nouă lovitură pe piaţa maşinilor electrice şi brevetează primul autovehicul din oraş care are motorul electric amplasat chiar în roţi. Totul, spune acesta, din cauza preţurilor mari la combustibili, dar şi din dorinţa de a arăta lumii că nu trebuie să fii mare producător auto pentru a scoate un model interesant Pentru ultimul proiect omul nostru a schimbat puţin tradiţia şi a echipat cu motor electric un Opel Corsa, asta după ce transformase în autovehicule electrice două Trabanturi: “Trabi 001” şi “Trabi 002”. “Celelalte modele aveau legătură cu cutia de viteze, depindeau de ea. La modelul al doilea, cel puţin, am folosit o cutie de viteze de la un Trabant din 1998. Acum scoatem cutia de viteze şi montăm două calculatoare de proces care transmit curentul electric în cele două roţi din spate”, spune Marin Dobre. A fost nevoit să facă şi o modificare la sistemul de frânare: a scos tamburii cu care era dotată maşina din fabrică şi a montat discuri, folosite de regulă la maşinile cu motoare electrice.
continuarea aici
loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )