Zeci de oameni sarmani, printre care si copii au fost rapiti si transformati in sclavi intr-o localitate din Arges!

Zeci de oameni sarmani, printre care si copii au fost rapiti si transformati in sclavi intr-o localitate din Arges!

Situatie revoltatoare, care dureaza de zece ani, in satul Gamacesti din Arges. Zeci de oameni sarmani, adulti si copii, au fost rapiti si transformati in sclavi.

Sute de agenti insotiti de caini de urmarire au inceput sa controleze toate casele.

Anchetatorii aveau informatii ca mai multe familii se organizasera in grupari infractionale care foloseau oamenii ca  sclavi. Au gasit  trei barbati si doi copii obligati la munca silnica. Un tanar era legat cu lanturi iar un copil avea  mana legata cu sfoara de tavan. Terorizati si hraniti doar cu resturi,  erau loviti cu biciul, iar unii dintre ei chiar violati.

Victimele, unele schimbate intre familiile de romi exploatatoare, erau tinute sclave, batute cu biciul, cu furci sau cu topoare, primeau o paine pe zi, iar noaptea erau legate ca sa nu poata fugi. Suspectii isi alegeau sclavii din randul cersetorilor pe care ii gaseau pe langa biserici, prin gari si autogari, unii cu handicap, altii sanatosi. Ii pacaleau sa-i urmeze sau ii rapeau pur si simplu dupa care erau fortati apoi sa munceasca din greu, fara bani si cu putina mancare. Cei care incercau sa fuga, spun anchetatori, erau legati de picioare si tarati cu calul prin tot satul. Doua victime ar fi murit, dupa ce ani in sir ar fi fost chinuite cu o cruzime greu de descris.

In alte situatii, suspectii rapeau victimele de pe strada. Astfel, a fost identificat un barbat care in 4 iulie 2015 a fost rapit de pe strada de doua persoane de etnie roma. Fapta s-a produs, conform anchetatorilor, in miezul zilei, la ora 15.45, cand victima, care se afla in apropierea bisericii ”Sfantul Ioan” din Pitesti, a fost luata pe sus si bagata cu forta intr-o autoutilitara, fiind dusa la munca fortata.

Acesta nu este singurul caz de rapire. O alta victima, un adolescent in varsta de 16 ani, a fost de asemenea rapita si obligata sa munceasca.

VICTIMELE ERAU TERORIZATE SI AMENINTATE CU MOARTEA

Pe langa munca fortata, sclavii erau obligati sa cerseasca ori sa taie lemne ilegal, care erau vandute in sudul tarii. Cei care indrazneau sa nu se supuna, spun procurorii, erau batuti cu biciul, nu primeau mancare si erau tinuti in lanturi peste noapte. Metodele de tortura nu se opreau aici: bietii oameni erau dezbracati, udati cu apa rece si batuti din nou.

Pentru amuzamentul stapanilor, li se arunca mancarea pe jos, iar sarmanii se bateau intre ei ca sa prinda o coaja de paine. Anchetatorii au suspiciunea ca unele victime au fost violate sau abuzate sexual.

Victimele erau tinute intr-o continua stare de teroare. Exploatatorii le bateau, le amenintau, le tineau fara hrana si le supuneau unor tratamente umilitoare.

Conform surselor citate, a fost identificata o victima care ”era legata cu lantul, nu era lasata sa se spele, era pusa sa doarma in ieslea cailor, nu avea voie sa paraseasca gospodaria sau sa comunice cu alte persoane”. Intr-un alt caz, una dintre persoanele tinute in sclavie era batuta, amenintata si intepata cu cutitul in picioare. Au fost de asemenea cazuri de victime umilite spre amuzamentul celor din familiile care le exploatau.

”Metodele prin care victima era fortata sa presteze muncile respective constau in amenintari repetate si regulate si lovituri aplicate victimei in mod repetat si regulat cu palmele, pumnii, picioarele, biciul si diverse obiecte contondente, persoana vatamata fiind adusa in stare de aservire si lipsire de libertate in conditiile in care aceasta era supravegheata permanent de membrii familiei, nu primea mancare in fiecare zi, ii era interzis sa paraseasca gospodaria neinsotita, era legata pe timpul noptii si i se aplicau tratamente umilitoare (era pus sa danseze, i s-au ras sprancenele, era pusa sa stea dezbracata spre amuzamentul familiei Badala)”, au precizat sursele judiciare.

Un alt barbat exploatat era batut cu pumnii, cu picioarele, cu furca si toporul si primea doar o paine pe zi.
Printre tratamentele umilitoare aplicate de exploatatori, sursele citate arata ca un barbat ”era pus sa stea afara, dezbracat complet, in timpul iernii si udat cu apa rece spre amuzamentul familiei Feraru”.

Au fost identificate si situatii in care persoanele exploatate erau transmise de la o familie la alta, fie temporar pentru diverse munci, cum a fost cazul unui barbat care era trimis la rudele exploatatorilor ca sa spele covoare, fie definitiv.

TINUT IN SCLAVIE DE 5 ANI

Anchetatorii au identificat un barbat recrutat in anul 2011, caruia i s-a spus ca va lucra ca sofer pe o autoutilitara de transport de lemne si ca va fi platit cu suma de 200 de lei plus cazare si masa pentru fiecare cursa pe care o va face.

In realitate, timp de doi ani, barbatul a fost folosit la munci in gospodaria celui care l-a recrutat, dar si ca sofer, noaptea fiind nevoit sa doarma intr-o camera neincalzita. Dupa doi ani, in 2013, cel care l-a recrutat l-a dat pe barbat altei familii care a continuat sa il exploateze in acelasi mod, iar in 2015 a fost dat altor persoane care l-au pus sa conduca masina, sa cerseasca in beneficiul lor, sa spele vase, rufe, sa mature, sa incarce, sa descarce si sa sparga lemne.

”Victima a fost supravegheata permanent, alimentatia zilnica era una precara sau lipsea cu desavarsire, desi era fortata sa munceasca zilnic si nu a fost remunerata pentru munca prestata”, spun sursele judiciare.

La un moment dat, unul dintre cei care il exploatau a aflat ca victima are de achitat o pensie alimentara si ca este cercetata intr-un dosar penal pentru abandon de familie si i-a imprumutat victimei 1.000 de lei, suma necesara pentru achitarea pensiei de intretinere, dupa care, sub pretextul stingerii datoriei, a supus victima in continuare la executarea de munci si indeplinirea de servicii in mod fortat, mai sustin sursele citate.http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/batuti-cu-biciul-si-obligati-sa-cerseasca-perchezitii-in-arges-dupa-ce-mai-multi-indivizi-ar-fi-rapit-40-de-persoane.html

continuarea aici

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )