Ţările europene care refuză să împartă povara valurilor de imigraţie ar putea să fie amendate cu 250.000 de euro pentru fiecare refugiat pe care îl refuză

Ţările europene care refuză să împartă povara valurilor de imigraţie ar putea să fie amendate cu 250.000 de euro pentru fiecare refugiat pe care îl refuză

Ţările europene care refuză să împartă povara valurilor de imigraţie ar putea să fie amendate cu 250.000 de euro pentru fiecare refugiat pe care îl refuză, conform unui plan al Comisiei Europene de revizuire a regulilor de la Dublin privind azilul şi care ar urma să fie făcut public miercuri, scrie Financial Times.

Planul european vine în contextul în care sistemul de azil nu face faţă valului de peste un milion de imigranţi cu care s-a confruntat Europa doar anul trecut. Recent, afluxul de imigranţi a scăzut, din cauza întăririi controlului la graniţe în Balcanii de Vest şi a acordului cu Turcia, de a trimite solicitanţii de azil înapoi în insulele greceşti. Totuşi, Europa rămâne divizată pe acest subiect, scrie Financial Times.
Comisia Europeană urmăreşte să mute gradual mai multă responsabilitate din sarcina statelor luate cu asalt, precum Grecia, către alte state europene, printr-un sistem automat de împărţire a refugiaţilor. Acest plan este susţinut şi de o taxă prohibitivă pentru statele care vor să evite relocarea temporară a solicitanţilor de azil. Taxa s-ar ridica la 250.000 de euro pentru fiecare refugiat refuzat.

„Valoarea contribuţiei se poate schimba, dar ideea este să pară ca o sancţiune”, a spus un diplomat pentru Financial Times.

Astfel, Polonia spre exemplu ar urma să plătească în jur de 1,5 miliarde de euro, dacă refuză să adopte cota de 6.200 de refugiaţi relocaţi din Grecia şi Italia.

Deşi cotele de refugiaţi au fost adoptate la nivel european anul trecut, pentru 160.000 de persoane, doar în jur de 1% din această ţintă a fost atinsă până acum.

continuarea aici

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )