Românul Tiberiu Ușeriu (42 de ani) a câștigat cel mai greu maraton din lume

Românul Tiberiu Ușeriu (42 de ani) a câștigat cel mai greu maraton din lume

Românul Tiberiu Ușeriu (42 de ani), originar din județul Bistrița-Năsăud, a câștigat, sâmbătă, cel mai greu maraton din lume: ultramaratonul de la Cercul Polar, 6633 Arctic Ultra. A parcurs, într-o săptămână, 566 kilometri pe un teren înghețat, înfruntând temperaturi care au coborât până la minus 62 grade Celsius.

La evenimentul care se desfășoară în Canada, în zona Cercului Polar, încă din 2007, au participat anu acesta 12 concurenți din întreaga lume, printre care s-au numărat trei români: Tiberiu Ușeriu, Andrei Roșu și Vlad Tănase. Conaționalii au participat pentru prima dată în această competiție, iar rezultatele sunt extraordinare.
Organizatorii evenimentului au anunțat că Tiberiu a condus cursa extremă de la început până la sfârșit. Bistrițeanul a trecut linia de sosire la Tuktoyaktuk la ora locală 4.44 pm (1.00 ora României), după ce a alergat ultimii 30 kilometri cu probleme la o gleznă.
”Mi-am dorit mereu să îmi depăşesc limitele. Doar linia de finish va fi momentul în care o să mă opresc. Am denumit această cursă cursa vieţii mele, cu siguranţă îmi va schimba viaţa. Cât despre locul pe care vreau să mă clasez: bineînţeles, locul 1”, a declarant Tibi înainte de start.
Pe locul al doilea, la 56 de minute de câștigător, s-a clasat singaporezul Toh Poh Joo, care a mai participat la acest ultramaraton în 2010. Alți cinci competitori au sosit împreună: Michael Hull (Australia), Frank Fumich (SUA), Alex Nemet (SUA), Vlad Tănase și Andrei Roșu.

continuarea aici

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )