România nu mai are dreptul să participe la concursul Eurovision

România nu mai are dreptul să participe la concursul Eurovision

România nu mai are dreptul să participe la concursul Eurovision, au anunţat vineri organizatorii, pentru că Televiziunea Română nu şi-a plătit datorii de 16 milioane de franci elveţieni (aproximativ 14,5 milioane euro). Televiziunea Română (TVR) a fost retrasă dintre membrii EBU (European Broadcasting Union) din cauza datoriilor acumulate încă din 2007, a anunţat, vineri, EBU pe site-ul oficial.

Decizia EBU a venit după ce termenul dat Guvernului României de a face demersuri pentru plata datoriei a expirat miercuri, pe 20 aprilie. Astfel, TVR nu mai are dreptul să participe în concursul Eurovision şi nici să beneficieze de serviciile EBU legate de ştirile Eurovision sau de transmisiuni sportive, conform site-ului Eurovision.

UPDATE: Guvernul nu a găsit soluţia tehnică şi legală prin care să se poată achita datoriile TVR fără să încalce principiul concurenţei, a declarat vineri Dan Suciu, afirmând că ar fi “inechitabil” să fie acuzat Executivul actual că nu a plătit o datorie care “de ani de zile zace prin diverse sertare”.

“Societatea Naţională de Televiziune are multiple datorii. Ar fi o problemă de concurenţă neloială şi ar fi fost sesizate toate forurile care ţin cont de concurenţă pe plan european. Din păcate nu am găsit soluţia tehnică şi legală, mai ales, dincolo de cea financiară, deci n-am găsit în primul rând soluţia tehnică legală prin care o eventuală plată să poată fi făcută. Ne pare rău să constatăm acest lucru, dar adresa a sosit la noi abia în aceste zile. E o problemă de ani de zile, trebuia rezolvată de ani de zile, sunt datorii de ani de zile şi e cumva inechitabil să fie acuzat acest Guvern de faptul că nu a plătit o datorie care de ani de zile zace prin diverse sertare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

„Este regretabil că suntem forţaţi să luăm această decizie. Suntem dezamăgiţi că toate încercările noastre de a rezolva problema au rămas fără răspuns din partea Guvernului României. În săptămânile din urmă, EBU a luat notă de sugestia Ministerului de Finanţe ca TVR să fie plasată în insolvenţă, ceea ce ar duce la o restructurare profundă a televiziunii. EBU este o asociaţie non-profit care reprezintă 73 de servicii de televiziune în 56 de ţări. Îndatorarea continuă a TVR pune în pericol stabilitatea financiară a însăşi EBU”, a declarat Ingrid Deltenre, directoarea generală a EBU.

continuarea aici

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )