POLIŢIŞTII FRANCEZI AU INCENDIAT UN MAGAZIN ROMÂNESC!

POLIŢIŞTII FRANCEZI AU INCENDIAT UN MAGAZIN ROMÂNESC!

Un magazin românesc din nordul Franței a fost incendiat de doi polițiști rasiști. Incidentul a avut loc în orașul Denain, iar reprezentanții Parchetului din Valenciennes i-a suspendat și i-a plasat pe cei doi subcontrol judiciar, precizează cotidianul francez Liberation citat de Gazeta Românească.

Inițiatorul acțiunii i-a dat colegului său benzină și mănuși pentru a incendia magazinul deținut de un român. Ofițerul de poliție s-a conformat și în noaptea de duminică, 20 spre 21 martie, a dat foc magazinului, a dezvăluit procurorul din Valenciennes, François Pérain. Cei doi așa-ziși oameni ai legii au fost puși sub acuzare, iar cazul a fost preluat de Direcția Interregională a Poliției Judiciare din Lille.

Magazin românesc incendiat de poliţişti francezi

Detalii din anchetă a oferit și fostul ministru al Diasporei, Angel Tîlvăr, singurul politician român care a luat atitudine față de gestul reprobabil al celor doi ofițeri de poliție francezi. În declarația trimisă presei, deputatul Angel Tîlvăr dezvăluie faptul că declarațiile inițiale ale celor doi polițiști implicau și un oficial francez, reprezentant al autorităților locale. Este vorba despre directorul de Cabinet al primarului localității, acuzat că el i-ar fi instigat pe cei doi la comiterea infracțiunii și ar fi astfel, autorul moral al faptelor. Tot parlamentarul român dezvăluie faptul că cei doi agenți municipali și-au revizuit declarațiile inițiale și au ținut să precizeze că au acționat voluntar.

continuarea aici

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )