PÂINEA DIN CÂNEPĂ este invenția unui tânăr din Cluj, premiată cu AUR

PÂINEA DIN CÂNEPĂ este invenția unui tânăr din Cluj, premiată cu AUR

Iulian Rusu a creat un nou tip de pâine, făcută cu făină din cânepă, care are nenumărate beneficii pentru sănătate. Alimentul a câştigat medalia de aur la un salon internaţional de inventică.
La ce ajută această pâine?
Prin adaosul făinii de cânepă, pâinea e mai sănătoasă. Îmbunătăţeşte memoria prin prezenţa lecitinei şi a acizilor graşi Omega 3 şi Omega 6, îi ajută pe cei care suferă de constipaţie prin fibrele conţinute care duc la un tranzit intestinal optim. De asemenea, întăreşte oasele şi ligamentele prin calciul conţinut“, explică Iulian Rusu beneficiile produsul pe care l-a creat.În plus, pâinea lui are un indice glicemic scăzut, adică poate fi consumată şi de cei care suferă de diabet.”Pe viitor mi-ar plăcea să ajungă pe piaţă. Având atâtea calităţi ar fi păcat să nu ajungă la oameni”, afirmă masterandul despre prima sa invenţie pe care intenţionează, împreună cu profesoarele care l-au ajutat, Crina Mureşan şi Simona Man, să o breveteze.

Unul dintre îndrumătorii lui Iulian Rusu este Crina Mureşan, şef lucrări doctor inginer la USAMV. „Tânărul inginer Iulian Rusu este foarte ambiţios şi harnic, e unul dintre masteranzii facultăţii noastre cu care colaborezi eficient. Ideea pâinii a plecat de la el în perioada studenţiei, iar eu împreună cu colega …

continuarea aici

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )