O românca de 38 de ani candidează la funcţia de primar din Marino – Italia

O românca de 38 de ani candidează la funcţia de primar din Marino – Italia

Roxana Bugheanu, româncă de 38 de ani, este candidata la funcţia de primar din Marino, localitate din Castelli Romani, pe lista intitulată Convivenza Tricolore. Lista are deocamdată 21 de candidaţi, din 24 de locuri disponibile, dintre care 4 italieni şi restul români. Anunţul privind candidatura româncei a avut mare succes în mass-media italiană, cu atât mai mult cu cât candidata apare în ie şi cu o vizibilă cruce de aur la gât. O imagine care a cucerit presa italiană.

Roxana Bugheanu, mediatoare ligvistico-culturală şi administratoare de firmă, este căsătorită cu un italian şi e mama a doi copii. De 16 ani lucrează şi trăieşte în Italia şi de peste zece este cetăţeană italiană.

«Candidatura mea la funcţia de primar a fost primită de concetăţenii mei cu interes şi în acelaşi timp cu suspiciune. Marino, faţă de alte localităţi din Castelli Romani, este mai izolată şi are şi o mentalitate diferită. La Marino există rasism şi în privinţa celor care vin din altă localitate italiană… astfel suspiciunea în privinţa mea e normală». La Marino, explică candidata la funcţia de primar, comunitatea românească reprezintă 5% din populaţie.

continuarea aici

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )