Numele celui mai bogat om de afaceri din România, Ion Ţiriac, apare în scandalul Panama Papers

Numele celui mai bogat om de afaceri din România, Ion Ţiriac, apare în scandalul Panama Papers

Recent s-a descoperit că Ion Ţiriac şi-ar fi mutat toată averea, care depăşeşte un miliard de euro, într-o fundaţie privată din Panama, prin intermediul casei de avocatură Mossack Fonseca, potrivit informaţiilor publicate miercuri de Rise Project.

Fostul tensimen român face parte din Puma Foundation, o fundaţie privată care “a devenit beneficiarul final al marilor afaceri derulate în România de fostul sportiv” şi în care a devenit membru şi Klaus Mangold, fostul CEO concernului DaimlerChrysler şi un vechi prieten al lui Ţiriac. The Puma Foundation îl avea că preşedinte pe Ion Ţiriac, iar ceilalţi patru membri ai consiliului director sunt Klaus Mangold, Nicolai Mîndrilă, avocatul lui Ţiriac, Rodica Ţiriac, sora tenismenului, precum şi Ion Ion Ţiriac, fiul omului de afaceri.

“În Panama am fost prima oară acum 50 de ani. În momentul în care tenisul a început să ia amploare, mi-a fost recomandat să fac holdinguri în Panama, pentru că din punct de vedere fiscal şi legal sunt mai benefice. Toată lumea vorbeşte despre această Panama. Dar e înţeleasă greşit. Poate fi Berlin, Bucureşti. Dar este legal, dar mai benefic. Din punctul de vedere al dividendelor pe impozite devine foarte interesant”, a explicat Ion Ţiriac.

Magnatul român a menţionat că nu are conturi în Panama, ci doar o fundaţie, despre a cărei activitate nu a dorit să dea detalii.

“Nu am conturi în Panama. Ce să fac eu cu ele acolo. Ele sunt în toată Europa. Am o fundaţie, de 30 de ani acolo, care îmi convine foarte mult pentru că nu poate să mi-o atace nimeni. Şi eu să fac cu banii mei cea ce spun eu şi boardul fundaţiei, unde sunt şapte oameni Fiecare plăteşte taxele acolo unde face banii. Ai o fundaţie, cont, holding în Panama… unde fac banii, acolo plătesc taxele. Aaa, dacă faci evaziune fiscală este altceva.

continuarea aici

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )