Norvegia devine prima ţară din lume care interzice tăierile de copaci!

Norvegia devine prima ţară din lume care interzice tăierile de copaci!

Norvegia face un pas important în ceea ce priveşte reducerea fenomenului despăduririlor la nivel global în urma unei reglementări recente pe care a adoptat-o Parlamentul acestei ţări. Potrivit acestei legi, Norvegia devine prima ţară care interzice tăierile de copaci.

“Este o victorie importantă în lupta pentru protejarea pădurilor tropicale. În ultimii ani, mai multe companii și-au luat angajamentul să înceteze achiziția de produse care pot fi legate de distrugerea pădurilor tropicale. Dar până acum acest model nu a fost urmat și de guverne”, spune Nils Hermann Ranum de la Rainforest Foundation Norway.

Când pădurile sunt tăiate și se dă foc locurilor respective carbonul din copaci este eliminat sub formă de dioxid de carbon, care este principalul gaz de seră ce contribuie la schimbările climatice.

Norvegia și-a demonstrat angajamentul pentru un mediu mai curat și în alte feluri. În 2008, statul norvegian a dat Braziliei 1 miliard de dolari pentru a lupta împotriva despăduririi pădurii tropicale din zona Amazonului, contribuind astfel la reducerea cu 75% a despăduririlor pe durata a șapte ani. De asemenea. în parlamentul Norvegiei a fost propus un proiect de lege care vizează interzicerea vânzărilor de autovehicule alimentate cu combustibili fosili din anul 2025.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )