Un mesaj deosebit de dur a fost lipit pe un tei din Teramo. Mesajul redactat în italiană are ca idee centrală răzbunarea. Astfel, băieții răi din Teramo promotorii acestui mesaj, promit românilor și albanezilor statorniciți în acestă zona a Italiei că vor  suporta consecințele furiei italiene.

Potrivit gazetaromanească.com, mesajul culminează cu o amenințare fără precedent: ”Vă vom da foc!”. Potrivit publicației italiene Il Centro, întreg conținutul mesajului redactat în italiană este un îndemn la ură rasială și la represalii violente. Textul este de asemenea punctat în limbaj argotic și cuprinde încă de la primul paragraf, aluzii la adresa românilor și a albanezilor.

Un mesaj deosebit de dur a apărut în Italia

În continuare, textul mai subliniază că furturile și ilegalitățile comise în zonă i-au determinat pe băieții răi din Teramo să riposteze. Aceștia promit solemn pe această cale și se jură, că cei în cauză nu vor rămâne nepedepsiți. Ideea dominantă este aceeași, răzbunarea. Mai îngrijorător este faptul că același paragraf concluzionează că doar crima și tortura mai pot face justiție în această zonă.

continuarea aici