Belgia fost zguduită în această dimineață de șase explozii ce s-au produs în capitala Bruxelles, pe aeroportul Zaventem și la o stație de metrou. Un martor la tragedia de pe aeroport a declarat că în momentul exploziilor o parte din tavan s-a prăbușit, iar ferestrele au fost spulberate de suflul puternic al deflagrației, relatează evz.ro.

Cele două explozii din aeroport au avut loc la câteva secunde distanță. Alți martori au afirmat că au văzut oameni cu trupurile dezmembrate, și mai mulți răniți așteptau echipele de salvare pe trotuar, în apropiere de hotelul Sheraton. Românii care trăiesc în Bruxelles sunt șocați de amploarea evenimentelor. Instituțiile sunt închise, iar cetățenii sunt sfătuiți de autorități să evite locurile aglomerate.

„Toată lumea a rămas în case, cu toții sunt în stare de alertă”, a povestit Ioan Bucuraș, un român care locuiește în Belgia. La momentul exploziei de pe aeroport se afla și fiica antrenorului Mircea Rednic, Luana Rednic, care a povestit pentru Digi 24, despre momentele din timpul exploziei.

continuarea aici