Lia Olguta Vasilescu vrea sa scape de arestul la domiciliu

Lia Olguta Vasilescu vrea sa scape de arestul la domiciliu

Lia Olguta Vasilescu are miercuri un nou test al libertatii in fata judecatorilor. De aceasta data la Curtea de Apel Bucuresti unde procurorii DNA vor insista ca primarita Craiovei sa fie arestata preventiv.

Ea a fost plasata in arest la domiciliu pentru acuzatii de coruptie, dar anchetatorii sustin ca este prea putin. Procurorii cer ca ea sa fie arestat preventiv, data fiind gravitatea acuzatiilor ce i se aduc.

Pe 31 martie, Tribunalul Bucuresti a respins cererea DNA de arestare preventiva a primarului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, aceasta fiind plasata in arest la domiciliu pe o perioada de 30 de zile. Decizia nu este definitiva si a fost contestata atat de procurorii DNA, cat si de Lia Olguta Vasilescu, care doreste sa scape de arestul la domiciliu. Lia Olguta Vasilescu este acuzata de luare de mita (patru infractiuni), folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trei infractiuni) si spalare de bani

 

In acelasi dosar, sunt cercetati sub control judiciar Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, pentru doua infractiuni de complicitate la luare de mita, si Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociatii non-profit, pentru patru infractiuni de complicitate la luare de mita.

“In cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai multi oameni de afaceri au fost determinati de candidatul Lia Olguta Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa efectueze diverse sponsorizari. In scopul obtinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenta pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, in calitatea sa de vicepresedinte al organizatiei judetene a unui partid politic”, declara DNA.

continuarea aici

 

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )