Germania contrazice argumentele autorităţilor de la Bucureşti despre bacteria ucigasa E.coli

Germania contrazice argumentele autorităţilor de la Bucureşti despre bacteria ucigasa E.coli

Expertiză care loveşte în toate argumentele autorităţilor române despre cauza îmbolnăvirilor şi deceselor mai multor copii: nu bacteria E.coli este cauza! Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor reacţionează după ştirile de genul „ministrul sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a anunţat într-o conferinţă de presă susţinută la spitalul Marie Curie că s-a identificat cauza îmbolnăvirii bebeluşilor internaţi în ultimele zile. Este vorba de o tulpină a bacteriei E.coli”.

Dr. Stefan Lanka, expert german, a pus la dispoziţia APCR o expertiză „care demontează toate argumentele autorităţilor române despre cauza îmbolnăvirilor şi deceselor mai multor copii în ultimele săptămâni”:

– Analiza metodelor lipsite de bază ştiinţifică pentru detectarea “toxinelor” din bacteriile E. coli, pretinse a fi responsabile de apariţia sindromului hemolitic-uremic – nu ar avea valabilitate ştiinţifică, din două motive: datorită modificărilor permanente ale ADN-ului bacterian şi uman, este imposibilă identificarea vreunei tulpini bacteriene specifice prin metoda PCR; pretinsele “toxine” bacteriene despre care se susţine că ar fi detectate sunt în realitate proteine umane normale cu funcţii enzimatice importante în metabolism.

– Analiza aşa-zisei patogenităţi a bacteriilor EHEC în organismul uman: din moment ce nu se cunosc mecanismele patogenice ale acestui sindrom hemolitic-uremic, nu se poate afirma că s-ar cunoaşte cauza ş.a. Concluzia? „Bacteria E.coli nu poate fi cauza decesului copiilor şi nici a sindromului hemolitic-uremic”.

APC România solicită autorităţilor un răspuns valabil, argumentat ştiinţific, despre cauza reală a îmbolnăvirilor şi a deceselor copiilor…

continuarea aici

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )