Stiri

Germania contrazice argumentele autorităţilor de la Bucureşti despre bacteria ucigasa E.coli

Expertiză care loveşte în toate argumentele autorităţilor române despre cauza îmbolnăvirilor şi deceselor mai multor copii: nu bacteria E.coli este cauza! Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor reacţionează după ştirile de genul „ministrul sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a anunţat într-o conferinţă de presă susţinută la spitalul Marie Curie că s-a identificat cauza îmbolnăvirii bebeluşilor internaţi în ultimele zile. Este vorba de o tulpină a bacteriei E.coli”.

Dr. Stefan Lanka, expert german, a pus la dispoziţia APCR o expertiză „care demontează toate argumentele autorităţilor române despre cauza îmbolnăvirilor şi deceselor mai multor copii în ultimele săptămâni”:

– Analiza metodelor lipsite de bază ştiinţifică pentru detectarea “toxinelor” din bacteriile E. coli, pretinse a fi responsabile de apariţia sindromului hemolitic-uremic – nu ar avea valabilitate ştiinţifică, din două motive: datorită modificărilor permanente ale ADN-ului bacterian şi uman, este imposibilă identificarea vreunei tulpini bacteriene specifice prin metoda PCR; pretinsele “toxine” bacteriene despre care se susţine că ar fi detectate sunt în realitate proteine umane normale cu funcţii enzimatice importante în metabolism.

– Analiza aşa-zisei patogenităţi a bacteriilor EHEC în organismul uman: din moment ce nu se cunosc mecanismele patogenice ale acestui sindrom hemolitic-uremic, nu se poate afirma că s-ar cunoaşte cauza ş.a. Concluzia? „Bacteria E.coli nu poate fi cauza decesului copiilor şi nici a sindromului hemolitic-uremic”.

APC România solicită autorităţilor un răspuns valabil, argumentat ştiinţific, despre cauza reală a îmbolnăvirilor şi a deceselor copiilor…

continuarea aici

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *