Fostul preşedinte Traian Băsescu este cercetat într-un dosar penal pentru spălare de bani

Fostul preşedinte Traian Băsescu este cercetat într-un dosar penal pentru spălare de bani

Fostul preşedinte Traian Băsescu este cercetat într-un dosar penal, instrumentat de Parchetul General, pentru spălare de bani, în legătură cu achiziţionarea unui teren din zona Băneasa, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

O plângere în acest sens a fost făcută la Parchet în 2012, pe vremea când acesta era condus de Codruta Kovesi, însă dosarul a fost închis. Acesta a fost redeschis în 2015 de fostul procuror general Tiberiu Niţu, după încheierea mandatului la Cotroceni al lui Traian Băsescu.

În 2012, Grupul de Investigaţii Politice(GIP), al lui Mugur Ciuvică, a făcut o plângere la la Parchet pe numele lui Traian Băsescu, reclamând spălarea de bani. Potrivit GIP, în august 2000, Traian Băsescu a cumpărat un teren în Băneasa, de 3.700de metri pătraţi, cu 1,48 miliarde de lei vechi.

În aceeaşi perioadă, Costel Căşuneanu a achiziţionat, de la acelaşi proprietar, un teren tot de 3.700 de mp, situat tot în Băneasa, pentru care a achitat însă 4,9 miliarde de lei vechi. Peste doi ani, Traian Băsescu i-a vândut terenul cumnatei lui Costel Căşuneanu, Gabriela Blaj, primind în schimb, 361.540 de dolari, adică aproximativ 12 miliarde de lei. În acest fel, fostul preşedintele  a încercat să justifice, la acea vreme, achiziţionarea vilei din Otopeni, pe care ulterior i-a donat-o fiicei sale, Ioana.

continuarea aici

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )