Eroul de la Bruxelles este soferul de taxi care i-a dus la aeroport pe atacatori

Eroul de la Bruxelles este soferul de taxi care i-a dus la aeroport pe atacatori

Un şofer de taxi este erou fără voie în Belgia. El i-a dus la aeroport pe cei trei terorişti care au comis teribilele atacuri de marţi și, fără să îşi dea seama, a redus proporţiile dezastrului, pentru că a refuzat să încarce în maşină toate genţile pe care cei trei le aveau asupra lor. Taximetristul a făcut denunţul care i-a condus pe anchetatori la adresa unde teroriştii îşi pregătiseră bombele.

Pontul unui şofer de taxi i-a pus pe anchetatorii belgieni pe urmele atacatorilor de la aeroport şi metrou. Aşa au descoperit oamenii legii apartamentul unde teroriştii îşi pregătiseră loviturile care au făcut 34 de morţi şi 270 de răniţi, potrivit celui mai nou bilanţ.

Taximetristul, a cărui identitate nu a fost dată publicităţii, pentru a-l proteja, s-a dus la Poliţie imediat după ce s-a gândit că ar putea exista o legătură între tragedie şi cei trei bărbaţi pe care îi dusese la aeroportul Zaventem. A spus de la ce adresă i-a luat şi a mărturisit că i s-a părut ciudat că niciunul dintre ei nu i-a dat voie să se atingă de bagaje, potrivit informaţiilor dezvăluite de cotidianul belgian La Dernierre Heure.

Mai mult, clienţii aveau asupra lor mai multe bagaje decât cele trei care apar în imaginile surprinse de camerele de supraveghere de pe aeroport. Nu au ajuns la destinaţie cu toate bombele tocmai pentru că taximetristul a intervenit. Le-a spus că nu are loc în maşină pentru atâtea genţi, iar teroriştii au fost nevoiţi să ducă în apartament o parte din bagaje.

Acolo le-au găsit anchetatorii care au făcut nu mai puţin de cinci percheziţii în apartamentul lor şi în alte imobile din zonă. Era însă prea târziu. Zeci de oameni muriseră deja în atacurile coordonate.

Terorist de la aeroport, încă în libertate

Procurorul federal al Belgiei a anunţat că autorităţile sunt acum pe urmele unuia dintre cei trei terorişti care apar pe imaginile din aeroport. „Al treilea suspect, cel îmbrăcat într-o haină de culoare deschisă şi cu o pălărie pe cap, este căutat. El a plasat o geantă mare şi a plecat înainte de explozii.

Geanta lui conţinea cea mai importantă încărcătură explozibilă. La scurt timp după sosirea pirotehniştilor, geanta a explodat din cauza instabilităţii explozibilului. Din fericire, nimeni nu a murit. Această a treia persoană neidentificat este căutată intens”, a spus procurorul Frederic van Leeuw.

continuarea aici

 

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )