Elvetia isi va deschide granitele pentru romani in acest an!

Elvetia isi va deschide granitele pentru romani in acest an!

Toate restricțiile pe piața muncii impuse până acum românilor și bulgarilor vor fi eliminate în acest an

Guvernul federal central al Elveției a adoptat săptămâna aceasta o ordonanță prin care țara cantoanelor va permite accesul pe piața muncii pentru români și bulgari începând cu data de 1 iunie 2016. Este știut faptul că ”bancherul Europei”, așa cum mai este cunoscută Elveția, a prelungit în 2009 și 2014 măsurile legislative care blocau accesul cetățenilor bulgari și români la locurile de muncă de pe teritoriul său. Această ultimă perioadă de restricționări se termină pe 31 mai 2016 și nu va mai fi prelungită, relatează agenția de presă Mediafax.

În 2007, când România și Bulgaria au intrat cu drepturi depline în Uniunea Europeană, Elveția, care nu este stat membru al UE, a introdus aceste restricții pentru cetățenii celor două state balcanice. Măsurile au fost luate din cauza temerilor elvețienilor față de o posibilă ”invazie” pe piața muncii din țara lor, din partea românilor și bulgarilor.

Elveția este țară membră a Zonei Economice Europene, dar și a Spațiului Schengen și reprezentă o atracție pentru mulți cetățeni europeni, datorită nivelului de trai foarte ridicat.

continuarea aici

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )