Dosarul Revolutiei din decembrie 1989 va fi redeschis, la jumatate de an de la clasarea sa!

Dosarul Revolutiei din decembrie 1989 va fi redeschis, la jumatate de an de la clasarea sa!

Dosarul Revolutiei din decembrie 1989 va fi redeschis, la jumatate de an de la clasarea sa de catre procurorii militari. Ancheta acestora este contestata acum.

Bogdan Licu, procurorul general interimar (foto sus), a anuntat ca s-a dispus din oficiu infirmarea ordonantei de clasare a Parchetului General si redeschiderea urmaririi penale in cauza. “Solutia de clasare este netemeinica si nelegala, fiind data pe baza unei cercetari incomplete“. Incadrararea juridica a faptelor a fost gresita, “nu a existat o preocupare privind stabilirea unor aspecte esentiale“. Decizia trebuie confirmata de Instanta Suprema.

Procurorii nu au valorificat informatii importante“, atat din probe cat si din cartile privind Revolutia, nu au facut niciun demers pentru declasificarea documentelor care au stat la baza raportului comisiei Senatului, a mai spus Licu.

Procurorul general interimar spune ca nu s-au facut autopsii, nu s-a recuperat munitia cu care s-a tras, armele cu care s-a tras nu au fost identificate si nici fortele implicate in represiune.

continuarea aici

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )