Stiri

DNA cere încuviinţarea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea

Tiberiu Niţu, procurorul general al României, despre care DNA spune că a avut foloase necuvenite de pe urma abuzului în serviciu comis de Oprea, va fi si el urmarit penal.  Cererea DNA de urmărire penală merge la Parchetul General, care trebuie să o trimită ministrului Justiţiei şi, mai departe, la Senat. Niţu trebuie să ceară deschiderea urmăririi penale într-un dosar în care este menţionat. Incepând cu luna aprilie 2014, procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție i s-a asigurat, cu caracter permanent, însoțirea deplasărilor efectuate pe raza municipiului București.

  Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a beneficiat, în mod nelegal, de însoțirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale poliției rutiere.

Fapta ministrului Oprea a produs o vătămare a intereselor legitime și un prejudiciu material Direcţiei generale de poliţie a municipiului Bucureşti, precum și un folos necuvenit procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Sursa 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *