Deputaţii din Comisia juridică au adoptat, marţi, un proiect de lege care readuce coroana pe capul acvilei din stema ţării

Deputaţii din Comisia juridică au adoptat, marţi, un proiect de lege care readuce coroana pe capul acvilei din stema ţării

Deputaţii din Comisia juridică au adoptat, marţi, un proiect de lege care readuce corona pe capul acvilei din stema ţării şi impune obligativitatea ca pâna la 31 decembrie 2018, autorităţile publice să înlocuiască stemele şi sigiliile existente cu cele prevăzute de în lege.

„Scutul mare, pe albastru, are o acvilă de aur cu capul spre dreapta, încoronată, cu ciocul şi ghearele roşii, cu aripile deschide, ţinând în cioc o cruce ortodoxă de aur, în gheara dreaptă o sabie, iar în gheara stângă un buzdugan”, prevede proiectul de lege pentru modificarea legii nr. 102/1992 privind stema şi sigiliul statului, adoptat de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

Proiectul de lege prevede că până la data de 31 decembrie 2018, an în care se împlinesc 1000 de ani de la Marea Unire, autorităţile publice au obligaţia să înlocuiască stemele şi sigiliile existente în prezent cu noile moodele ale acestora, potrivit dispoziţiilor legii.

Iniţiatorii spun că simbolul coroanei reprezintă „independenţa, suveranitatea şi unitatea naţională”.

continuarea aici

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )