Cruzimea fata de animale se poate pedepsi cu pana la 10 ani de inchisoare!

Cruzimea fata de animale se poate pedepsi cu pana la 10 ani de inchisoare!

UNPR a depus in Parlament un proiect de lege care prevede majorarea pedepselor, cu inchisoare de la 2 la 7 ani pentru cruzime fata de animale, si interdictia de a mai detine animale pentru o perioada intre 5 si 10 ani, dupa condamnare.

Potrivit proiectului de lege, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani uciderea animalelor, cu intentie si fara drept, practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale salbatice captive, organizarea de lupte intre animale sau cu animale, folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, ranirea sau schingiuirea animalelor si interventiile chirurgicale destinate modificarii aspectului unui animal sau altor scopuri necurative.

Potrivit legislatiei actuale, cruzimea fata de animale se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.

Daca fapta este savarsita de doua sau mai multe persoane sau daca animalul se afla in posesia unei persoane responsabile cu ingrijirea, protectia si bunastarea animalelor, cu dresajul sau cu tratarea medicala, pedeapsa este inchisoare de la 3 la 10 ani. Legislatia actuala nu prevede pedepse mai mari in acest caz.

continuarea aici


loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )