Un grup de talibani din Pakistan a revendicat atentatul cu bombă din orașul Lahore. Atacul s-a soldat cu peste 70 de morți și peste 300 de răniți, majoritatea femei și copii. Talibanii implicați în atac au jurat credință Statului Islamic.

Atacatorii au făcut public faptul că scopul lor a fost să omoare câți mai  mulți creștini. De aceea au ales ziua Paștelui catolic, 27 martie. Majoritatea victimelor sunt femei și copii, întrucât atentatul a avut loc într-un parc. Comunitatea Creștină din Pakistan este în doliu.

Pakistanul este o țară musulmană, în care trăiesc peste două milioane de creștini, Conform Alianței Naționale a Minoritarilor din Islamabad, creștinii reprezintă 3% din populația Pakistanului. Din cauză că sunt răspândiți în toată țara, aceștia nu au putut să își aleagă reprezentanți.

Cei mai mulți creștini trăiesc în case șubrede construite deasupra canalelor, în ghetouri, ascunse în spatele zidurilor. Autoritățile nu se implică în dezvoltarea acestor zone, prin urmare creștinii, în marea lor majoritate, nu au curent sau gaz.

Mohammad Ali Jinnah a proclamat în 1947 că în țara lui oamenii pot avea ce religie vor. Cu toate acestea, realitatea modernă este diferită.

continuarea aici