Candidatul la primărie Nicuşor Dan, face declaraţii in ce priveşte construirea Moscheei la Bucureşti

Candidatul la primărie Nicuşor Dan, face declaraţii in ce priveşte construirea Moscheei la Bucureşti

Construirea celei mai mari moschei din Europa în Capitală se poate face doar după realizarea unui plan urbanistic zonal, care include consultări cu bucureştenii, a declarat, sâmbătă, Nicuşor Dan, afirmând că dacă va fi primar va avea grijă ca locuitorii din Bucureşti să fie cei care decid.

”Promisiunea mea este că pentru orice intenţie de construire în Bucureşti care înseamnă o excepţie de la ce prevede planul urbanistic general, cum este în cazul de faţă (construirea unuie moschei-n.r.), va fi o dezbatere publică reală şi oamenii decid”, a afirmat, pentru MEDIAFAX, Nicuşor Dan, întrebat dacă va autoriza construirea unei mari moschei în Bucureşti dacă va fi primarul Capitalei.

El a explicat că locaţia în care ar trebui să se construiască moscheea asupra căreia au convenit Guvernul României şi cel turc constituie o excepţie de la planului urbanistic general, care prevede pentru respectiva locaţie funcţiunea CD 5 – centre de conferinţă şi expoziţii internaţionale, parc expoziţional.

”Trebuie (să existe-n.r.) o motivaţie foarte importantă pentru ca ceva ce în planul urbanistic general al Bucureştiului care a fost prevăzut ca parc expoziţional să devină altceva, să îşi schimbe funcţiunea. Calea legală este să se facă un plan urbanistic zonal prin care să se schimbe atât funcţiunea, cât şi să se dea parametrii de construire ai noii construcţii”, a afirmat Nicuşor Dan.

El a susţinut că declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis ”nu este corectă din punct de vedere juridic, în sensul că nu se poate trece la etapa autorizaţiei de construire înainte să se dea un plan urbanistic zonal”.

continuarea aici

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )