Bulgarii, împotriva migranţilor! „Am face mai bine să creştem pensiile decât să hrănim străini”

Bulgarii, împotriva migranţilor! „Am face mai bine să creştem pensiile decât să hrănim străini”

O barieră nou-nouţă blochează intrarea în Europa a migranţilor care caută noi rute la frontiera dintre Bulgaria şi Turcia, unde, în perioada comunistă, un gard de sârmă ghimpată oprea ieşirea din lumea sovietică, scrie AFP în pagina electronică.

Destinul satului Ştit, cu aproximativ o sută de locuitori, situat la această frontieră în sudul extrem al ţării, pare scris. Numele turc al satului a fost schimbat în „Ştit” („scut”) încă din 1932.

Aceste case dărăpănate, în mijlocul câmpului, o populaţie în principal de pensionari şi o cazarmă abandonată nu-i dau tocmai aerul unui avanpost al Apărării naţionale, la frontiera cu Turcia şi la 15 kilometri de Grecia.

Însă, de două luni, două rânduri de garduri de sârmă ghimpată, vizibile din sat, „ne asigură securitatea”, îşi exprimă satisfacţia locuitorii, care evocă o trecere sporadică a unor migranţi clandestini prin zona acestei „frontiere verzi”.

Bulgaria – luată prin surprindere la sfârşitul lui 2013 de un val de solicitanţi de azil din Siria şi Irak – a fost, alături de Grecia, prima ţară din Blacani care a ridicat o barieră la frontieră.

continuarea aici

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )