In Bucuresti se va construi o moschee! Autoritatile au oferit Muftiatului Cultului Musulman terenul!

In Bucuresti se va construi o moschee! Autoritatile au oferit Muftiatului Cultului Musulman terenul!

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele Klaus Iohannis, ca autoritatile romane au oferit Muftiatului Cultului Musulman din Romania un teren in Bucuresti pentru construirea unei moschei. La randul lor, autoritatile turce au stabilit si ele cateva terenuri in Istanbul unde vor putea fi construite o capela si un loc de cazare pentru pelerinii romani. Presedintele Klaus Iohannis a completat ca in acest moment ca se lucreaza la documentatia pentru obtinerea autorizatiilor necesare.


Principalele declaratii ale lui Recep Tayyip Erdogan:

 • Aniversam 130 de ani de relatii dipomatice Turcia – Romania.
 • Consider ca discutiile pe care le-am purtat au consolidat aceasta legatura puternica dintre tarile noastre.
 • Am examinat relatiile bilaterale, din mai multe aspecte. Am examinat problemele regionale, criza refugiatilor, Ucraina etc.
 • Am constatat ca Romania si Turcia impartasesc pareri similare asupra problemelor de astazi.
 • Suntem fermi decisi sa consolidam relatiile bilaterale in toate domeniile in baza acordului semnat in 2011.
 • Turcia si Romania sunt 2 tari intre care relatii de schimburi comerciale sunt la un nivel deosebit de important.
 • Dupa UE, Turcia este cel mai important partener economic al Romaniei.
 • In 2015 volumul schimburilor comerciale intre tarile noastre a fost de 5,4 mld dolari. Obiectivul nostru este sa incurajam schimburile comerciale astfel incat sa ajunga anul acesta pana la 10 mld dolari.
 • A fost oferit un teren in Bucuresti Muftiatului Cultului Musulman din Romania pentru construirea unei moschei. Muftiatul se ocupa de obtinerea autorizatiilor necesare. Turcia este gata sa acorde tot sprijinul pe care il poate acorda acestui proiect.
 • Vocile contra se pot auzi in orice tara. In timpul vizitei la Bucuresti am discutat aceasta chestiune cu domnul presedinte. In momentul de fata, colegii nostri lucreaza pentru a obtine autorizatiile. Avem si un proiect definitivat, dar in momentul de fata vrem sa-l dezvoltam. Acest lucru va fi expresia cea mai frumoasa a dialogului si a solidaritatii dintre cele doua tari (sursa: Agerpres)
 • La randul nostru si noi am stabilit cateva terenuri in Istanbul unde vor putea fi construite o capela si un loc de cazare pentru pelerinii romani.

Declaratia de presa a lui Klaus Iohannis (sursa: Presedintie)

“Ma bucur sa ma aflu aici, in Turcia, in vizita de stat si va multumesc pentru ospitalitate si deschidere.

Aceasta vizita ne gaseste intr-un context geopolitic si regional complicat, cu numeroase riscuri de securitate si provocari la care trebuie sa gasim solutii. Convingerea mea este ca impreuna, in virtutea unui Parteneriat Strategic puternic intre Romania si Turcia, putem gestiona mai bine aceste riscuri. Cetatenii nostri isi doresc securitate si prosperitate, iar prin eforturi comune incercam sa raspundem acestor asteptari.

continuarea aici

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )