ATENȚIE LA CE POSTAȚI PE FACEBOOK! Va puteti trezi cu un dosar penal si amenda!

ATENȚIE LA CE POSTAȚI PE FACEBOOK! Va puteti trezi cu un dosar penal si amenda!

Incredibil, dar adevărat. Justiția independentă din România a pus botniță facebook-ului printr-o decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a decis că pagina de Facebook a fiecărui utilizator reprezintă un spaţiu public şi nu unul privat.

Decizia a fost dată în cazul unui director din Prefectura Mureș care a scris în propria pagină de Facebook „un mesaj umilitor” la adresa unor protestatari.

f b 01

Magistraţii Înaltei Curţi au decis în această speță că Facebook este rețea publică și astfel au dat câștig de cauză Consiliului pentru Combaterea Discriminării.

Marele mesaj ofensator a fost „Arbeit macht frei – asta să înţeleagă protestatarii” și pentru asta, persoana respectivă a fost inculpată si sancționată cu amendă de 1000 lei pe motiv că „fapta constituie o propaganda naţionalistă care aduce atingere demnităţii umane şi creează o atmosferă degradantă, umilitoare şi ofensatoare îndreptată împotriva grupului de protestatari”.

Mie încă nu îmi vine să cred că se întâmplă așa ceva în România. Am discutat cu webmasteri din China și Cuba care mi-au cerut lămuriri, nevenindu-le nici lor să creadă ce le spuneam.

continuarea aici

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )