Sanatate

Un măr pe zi este extrem de eficient în prevenţia bolilor vaselor de sânge!

Un studiu publicat în British Medical Journal spune că dacă acest sfat din bătrâni ar fi respectat, numai în Marea Britanie ar putea fi prevenite aproximativ 8.500 de decese anual. Conform specialiştilor, mărul poate fi la fel de eficient precum medicamentele numite statine.

Statinele sunt o categorie de medicamente care ajută la scăderea colesterolului. Acest medicament intră în componenţa tratamentelor menite să prevină bolile de inimă, conform standardelor medicale de până acum. Spun de până acum, pentru că beneficiile acestui compus chimic au fost extrem de disputate atât în privinţa prevenirii primului atac de cord cât şi a menţinerii în stare bună de funcţionare a arterelor celor care îi supravieţuiesc.

Dealtfel, studii recente au constatat că nivelul ridicat de colesterol care determină medicii să administreze tratamente de prevenţie a infarctului miocardic sau atacului cerebral, este mai puţin important decât nivelul calciului din sânge, se pare un indicator mult mai apropiat de adevăr.

Revenind la fructul de măr, se pare că el este extrem de eficient în prevenţia bolilor vaselor de sânge. Constatarea a fost făcută de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford. Ei au demonstrat cum consumul de fructe şi legume în general influenţează ratele accidentelor vasculare. Consumul de mere în special, potenţează în acelaşi timp efectul statinelor, spun cercetătorii britanici.

În plus, fructele şi legumele nu generează efectele secundarede de care sunt bănuite statinele, în ciuda a numeroaselor rapoarte medicale care le contestă. De regulă, aceste rapoarte sunt efectuate la cererea companiilor farmaceutice producătoare, fiind influenţate într-o oarecare măsură de acestea, mai subliniază specialiştii de la Oxford.

Explozia prescrierii de statine cunoscută în ultimii ani, conform cercetătorilor britanici, este oarecum ineficientă. Ar trebui administrate la 5.000 de pacienţi, spun ei, pentru a preveni un singur deces ca urmare a unei boli de inimă. Şi în plus, această creştere masivă a consumatorilor de statine ar genera şi o creştere proporţională a celor care manifestă efecte secundare, precum probleme musculare şi diabet.

Chiar dacă nu avem curajul să oprim administrarea statinelor, un măr pe zi nu poate face rău nimănui.

sursa Privire in Viitor TV

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *