Cum identifici alimentele tratate chimic din magazine si piata!

Cum identifici alimentele tratate chimic din magazine si piata!

Un articol de Maya
Nu exista nici o modalitate infailibila sau vreun raspuns unanim cu privire la identificarea alimentelor organice de alimentele tratate cu chimicale. Pentru a face aceasta distinctie, trebuie sa recurgem, de multe ori, la intuitie si sa exploatam la maximum informatiile furnizate de mass-media, rezultatele propriilor noastre investigatii asupra furnizorilor de materii prime si a producatorilor de produse alimentare.
Principii:
Alimentele tratate chimic au un aspect mai placut, au forme mai pline si mai regulate, au un aspect mai stralucitor, culori mai uniforme si rar prezinta semne de degradare sau alte defecte. Legile naturii promoveaza diversitatea, astfel incat noi, oamenii, nu suntem construiti dupa un tipar unic: unii dintre noi suntem mai inalti, altii mai scunzi, unii mai grasi, altii mai slabi.
Aceeasi regula se aplica in orice regn, astfel incat nici fructele si legumele nu fac exceptie. Asadar, produsele vegetale cu aspect identic ar trebui sa iti puna semne de intrebare. Cumpara mereu doar produse naturale care difera intre ele in termeni de aspect, culoare, dimensiune si forma. Legumele si fructele usor vatamate, sau care dau semne ca sunt, intr-adevar, naturale (de ex. dau semne usoare de stricare), nu sunt neaparat de ocolit. Daca gasesti astfel de fructe si legume pe rafturile din supermarketuri, sunt sanse mari ca ele sa nu fie tratate chimic, asa ca alege-le mai des.
Fa-ti cumparaturile de la agricultorii de incredere si care cultiva produsele singuri si aplica sfaturile de mai sus. Speculantii cultiva si trateaza aceste alimente pentru a face profit, intrucat o leguma sau un fruct netratat chimic se altereaza foarte repede.

continuarea aici

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )