Cel mai toxic aliment din lume! Romanii il considera o delicatesa!

Cel mai toxic aliment din lume! Romanii il considera o delicatesa!

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi susţine că trebuie să evităm somonul norvegian cu pesticide şi să mâncăm păstrăv, care este, de fapt, un somon mai mic. Nutriţionistul atrage atenţia asupra otrăvurilor acumulate în grăsimea peştilor, care afectează în special sănătatea copiilor şi a gravidelor.

Directorul Institutului de Cercetări Alimentare, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, ne spune că diflubenzuronul descoperit în somonul norvegian de crescătorie este periculos. “Orice pesticid este periculos, pentru că este otravă. De regulă, aceste pesticide au capacitatea de a se acumula, de a se concentra în grăsimea peştilor, iar somonul este un peşte gras. Majoritatea pesticidelor acţionează ca perturbatori hormonali, care sunt foarte periculoşi mai ales pentru copii, femeile însărcinate şi femeile care alăptează. Somonul norvegian de pe piaţa noastră este de crescătorie. Eu prefer să mănânc păstrăv românesc, chiar şi cel din crescătorie, pentru că este mai bun decât cel din import. Păstrăvul este o rudă foarte apropiată a somonului, face parte din aceeaşi familie, somonidele. Păstrăvul este, de fapt, un somon mai mic”, ne-a declarat prof. dr. Mencinicopschi.

ANSVSA nu a primit alertă europeană pentru somon

Persoanele sensibile, cum sunt copiii şi femeile însărcinate, nu trebuie să mănânce somon. Aceasta este recomandarea autorităţilor norvegiene, care au recunoscut, astfel, că somonul din crescătorii conţine substanţe toxice care pot provoca autism, hiperactivitate şi diminuarea coeficientului de inteligenţă.

continuarea aici

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )