Ceaiurile care te scapă de depresie si iţi protejează inima

Ceaiurile care te scapă de depresie si iţi protejează inima

In timpul unei situaţii stresante, organismul semnalizează eliberarea unor hormoni de stres. Aceste substanţe chimice declanşează o serie de răspunsuri ale organismului care cresc nivelul energetic: nivelul glicemiei este mai ridicat, pulsul devine mai rapid şi tensiunea arterial creşte.

Specialiştii ne sfătuiesc, în cazul în care stările nu sunt corelate cu alte suferinţe psihice, să apelăm mai întâi la metodele uşoare pentru a ne linişti. “Înainte de a începe un tratament cu oricare dintre ceaiurile anti-stres este indicat un consult la medicul specialist, în special dacă stările de stres şi nervozitate sunt de mult timp şi de lungă durată.
Farmacia verde ne oferă numeroase posiblităţi de a ne linişti, plantele fiind cunoscute din vechime ca fiind remediile eficiente împotriva stările de tensiune. Este bunecunoscut faptul că astfel de stări conduc la suferinţe care ne pot da peste cap întregul echilibru”, spune Marina Grigore, specialist în apifitoterapie.
Specialiştii spun că stresul ne însoţeşte permanent. El derivă din activitatea emoţională, cât şi din activitatea fizică. Este unic şi adaptat fiecărei persoane. “Este atât de particular fiecăruia dintre noi, încât ceea ce unii consideră relaxant, alţii consideră stresant. Spre exemplu, pentru o persoană aflată într-un post de conducere care este permanent ocupată, o zi de pauză petrecută pe plajă poate părea extrem de frustrantă, neproductivă şi supărătoare. Poate fi debusolat de faptul că nu face nimic.
Prea mult stres emoţional poate cauza boli organice, cum ar fi hipertensiunea arterială, ulcer gastroduodenal sau boli cardiac” explică Marina Grigore. Iată 5 dintre cele mai bune remedii naturale:
Ceaiul de roiniţă tratează depresia cauzată de suprasolicitarea de fiecare zi, îmbunătăţeşte memoria, este un remediu excelent în nevrozele cardiace, în stări de anxietate, stări depresive, combate insomnia şi migrenele. Ceaiul de roiniţă scade tensiunea arterială, linişteşte sistemul nervos, băut fierbinte scade febra şi te linişteşte atunci când eşti răcit, calmează stările tensionate, combate probleme digestive care sunt asociate cu stresul.
Ceaiul verde este considerat un ceai anti-stres datorită conţinutului de teanină, un compus care calmează nervii.
continuarea aici
loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )