Afla ce vitamina impiedica aparitia cancerului!

Afla ce vitamina impiedica aparitia cancerului!

Un articol de Petrut
Iesitul la aer este benefic pentru sanatate in general, si mai nou se pare ca previne si cancerul!
Un studiu recent a aratat ca vitamina D, pe care organismul o sintetizeaza singur in prezenta luminii solare, ofera protectie impotriva cancerului colorectal, mamar si de prostata. In prezent, cancerul se numara printre cele mai letale boli la nivel mondial.
Legatura dintre vitamina D si aparitia cancerului a fost identificata de catre prof. dr. Cedric F. Garland, cercetator al Centrului Moores pentru Cercetarea Cancerului din cadrul Universitatii din California.
Mai multe studii stiintifice au confirmat puterea vitaminei D cu privire la prevenirea cancerului si modul ei de actiune in acest proces. Vitamina D impiedica inmultirea celulelor de cancer, stimuleaza diferentierea celulara, previne vascularizarea tumorilor si induce apoptoza celulelor bolnave.
Jurnalul de Cercetare a Cancerului a publicat concluziile cercetarii de fata, potrivit carora pentru impiedicarea dezvoltarii cancerului ar fi suficienta o concentratie de 4000 IU/d de vitamina D3 masurata prin intermediul biomarkerului 25-hidroxicolecalciferol [(OH)D].
Cancerul de prostata
Institutul de medicina Feinberg al Universitatii Northwestern a intreprins un alt studiu care a dovedit o stransa legatura intre biodisponibilitatea vitaminei D si cancerul agresiv de prostata.
Cercetatorii au descoperit ca vitamina D reduce riscul de imbolnavire de cancer prostatic prin impiedicarea proliferarii si diferentierii celulelor canceroase.
Studiul a fost desfasurat intre anii 2009 si 2014 si a inclus o cercetare extinsa a peste 1760 de teste de cancer, care au fost comparate cu alte rezultate normale. Adam Murphy, autorul principal al studiului si profesor asistent urolog in cadrul Universitatii Northwestern, a declarat:
„La contactul direct cu vitamina D, dezvoltarea celulelor de cancer de prostata este incetinita considerabil si acestea devin mai putin invazive, ceea ce le reduce substantial posibilitatea de apoptoza.
Cercetarile noastre recente au dovedit ca persoanele neafectate de cancerul de prostata au in organism niveluri mai ridicate de vitamina D comparativ cu bolnavii.”
Aceasta vitamina previne artrita reumatoida, mai multe tipuri diferite de cancer, si intareste totodata oasele. Studiile au indicat ca suplimentele de vitamina D3 previn inmultirea si agravarea cancerului.
Cancerul de san
S-a descoperit inclusiv faptul ca, in cantitatile potrivite, vitamina D reduce semnificativ si riscul de deces in urma cancerului de san, si anume cu pana la 44%. La polul opus, femeile cu niveluri mai scazute de vitamina D prezinta un risc cu 94% mai ridicat de a dezvolta metastaze, si chiar un risc de deces cu 73% mai mare decat femeile cu niveluri normale din aceasta vitamina.
Autorul principal al studiului, Sharif B. Mohr, cercetator al Centrului de Medicina Navala din San Diego, sustine:
„Medicii trebuie sa realizeze importanta mentinerii unui nivel seric de vitamina D corespunzator (40-60 ng/mL) in lupta de prevenire a cancerului. Cadrele medicale ar trebui sa-si incurajeze pacientii sa-si verifice in mod constant nivelurile de vitamina D, mai ales pe timp de iarna, pentru a putea compensa corespunzator eventualele deficiente.”
 continuarea aici
loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )