Povestea infricosatoare a tabloului care infatiseaza un copil care plange

Povestea infricosatoare a tabloului care infatiseaza un copil care plange

Povestea, sau mai bine spus povestile au inceput in jurul anului1985, cand mai multe incendii misterioase au avut loc in Anglia. Incendii se produc zilnic in toata lumea, insa aceste incendii despre care se povesteste au o particularitate comuna extrem de bizara. Dupa erau eliminate ramasitele arse din locuintele respective, singurul obiect ramas necarbonizat era mereu un tablou infatisandu-l pe baiatul mai sus amintit, plangand.

Un pompier care participase se pare la mai multe astfel de evenimente a povestit bizareria unui reporter de la un ziar din Yorkshire. Ziarul a publicat o stire despre acest mister si imediat au inceput sa sune telefoane evocand situatii similare. S-au emis ipoteze din cele mai diferite, un piroman avand o legatura emotionala cu acel tablou sau un blestem care insoteste pictura?
Una dintre persoanele patite, Dora Mann, povesteste:”La numai sase luni de la achitionarea pictura, un incendiu puternic mi-a distrus casa. Toate picturile s-au facut scrum, cu exceptia tabloului infatisand baiatul plangand.”
Coincidenta sau un mister greu de deslusit? Istoria tabloului, sau mai bine spus a tablourilor nu este foarte sigura. Initial, un pictor spaniol a pictat chipul unui copil orfan. Pictura a sensibilizat privitorii, motiv pentru care ea a fost multiplicata ulterior in masa si comercializata in intreaga Europa in cateva mii de exemplare. Studioul artistului a ars pana la temelie iar baiatul a fost ucis intr-un accident de masina.

Ziarul Sun a emis un apel detinatorilor de astfel de tablouri sa le aduca la redactie pentru a le arde. Cati au dat curs nu stim, si deasemenea nu se stie cate copii mai sunt raspandite prin lume.
Au aparut si unele legende pline la fel de mister. Se spune ca blestemul, pentru ca toata lumea-i de acord ca-i un blestem, va afecta pe cineva doar daca proprietarul picturii devine constient de ea. Supus analizei unor parapsihologi, pictura se pare ca este bantuita de spiritul baiatului care a servit drept model.

sursa Privire in Viitor TV

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )