Traiesc 120 de ani si duc o viata sanatoasa

Traiesc 120 de ani si duc o viata sanatoasa

Populația Hunza, care însumează aproximativ 87.000 de persoane, trăiește în munții din nordul Pakistanului și sunt speciali pentru că trăiesc, în medie, o sută de ani. Mulți dintre aceștia trăiesc fără a se confrunta cu probleme de sănătate și pot ajunge până la vârsta de 120 de ani. Printre ei există indivizi care au trăit chiar și 160 de ani.

Hunza se scaldă în apă rece ca gheața, chiar dacă temperatura acesteia ajunge sub zero grade. Ei consumă numai alimentele pe care le cultivă singuri. Mănâncă fructe crude și legume, nuci, o mulțime de caise uscate, o varietate de cereale (mei principal, hrișcă și orz), legume și mai puțin brânză, lapte și ouă.

Ei mănâncă, de asemenea, fructe și legume în mod regulat. În cea mai mare parte, acestea sunt consumate proaspete și crude, deși unele legume sunt gătite pentru o perioadă scurtă de timp. Fructele lor preferate și legumele includ cartofi, fasole verde, mazăre, morcovi, napi, dovleac, spanac, salata verde, mere, pere, piersici, caise, cireșe și mure. Au, de asemenea o slăbiciune pentru sâmburii de caise. .

Laptele și brânza sunt surse importante de proteine ​​animale. Carnea, deși nu a fost complet eliminată, se consumă foarte rar,

Cel mai important lucru de reținut este că deși Hunzas nu sunt în totalitate vegetarieni, carnea reprezintă o parte minimă din dieta lor de zi cu zi. Mănâncă carne doar o dată pe săptămână, în general.
Ca și cerealele, fructele și legume, iaurtul face parte din dieta Hunza. Iaurtul, care reface flora intestinală, este extrem de benefic pentru organismul uman.

Se deplasează pe distanțe mari, până la 15 la 20 de kilometri pe zi. Rareori consumă carne, de obicei fac asta o dată pe săptămână și atunci mănâncă carne de miel sau de pui.

Pentru o perioadă între două și patru luni nu mănâncă nimic, însă beau doar suc de caise uscate. Aceasta este tradiția menținută din timpuri stravechi pe care o respectă, și are loc într-o perioadă a anului când fructele nu sunt suficient de coapte. Medicii sunt de acord că alternanța modului lor obișnuit de alimentație cu perioadele de post lor au contribuit la menținerea sănătății și longevității acestora.

Obiceiul de a consuma cantități mari de caise pare a fi cauza principală care îi ajută la protejarea împotriva tumorilor. Semințele de caise sunt bogate în vitamina B-17, care are proprietăți anticancerigene, iar din sâmburii acestora populația prepară ulei. Dar este vorba de utilizarea unor doze mici din acest ulei, care altfel ar putea să le pună viața în pericol.

sursa

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )