Site-ul american “The World Geography” a plasat pe primul loc în topul celor mai impresionante cascade din lume, cascada Bigăr din România!

Site-ul american “The World Geography” a plasat pe primul loc în topul celor mai impresionante cascade din lume, cascada Bigăr din România!

Cascada Bigăr este situată în judeţul Caraş-Severin, în pădurile din Munţii Aninei şi este formată dintr-un izvor de apă subterană. Potrivit legendei, pe meleagurile Văii Almăjului trăia o familie de ţărani care suferea pentru că nu avea urmaşi. Într-o noapte, femeii i s-a arătat în vis o vrăjitoare, care i-a spus că doar dacă va bea apă de la izvorul de sub stânca aşezată la graniţa dintre lumi va rămâne însărcinată, precizând că dacă urmaşul va fi fată, acesteia nu-i va fi îngăduit să se îndrăgostească, altfel va muri. Femeia a băut apă, iar după o vreme a născut o fată deosebit de frumoasă, care s-a îndrăgostit de un băiat chipeş pe nume Bigăr. Fata fost închisă de tatăl ei în grota de deasupra izvorului dintre lumi, strigătele de disperare ale acesteia fiind auzite de vrăjitoarea care trăia în cealaltă lume, în Tărâmul Regăsirii Dorului. Înduplecată de suferinţa fetei, vrăjitoarea i-a transformat părul într-o cascadă pe care au început să alunece lacrimile ei. Legenda mai spune că flăcăul a venit şi s-a aruncat în apele cascadei, iar fata s-a stins odată cu el, dar s-au reîntâlnit în lumea cealaltă, singurul loc în care iubirea lor se putea împlini.

sursa  john mitrofan

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )