Sfaturi pentru întreţinerea încălţămintei din piele!

Sfaturi pentru întreţinerea încălţămintei din piele!

Există câteva trucuri pentru întreţinerea eficientă a încălţămintei din piele, care vă ajută să aveţi mai mult timp perechea preferată de pantofi, dar şi să o faceţi să arate în permanenţă ca nouă.

Dungile lăsate de zăpadă pe încălţăminte pot fi făcute să dispară cu suc de ceapă. Tăiem o ceapă în două şi frecăm cu partea dinăuntru locurile respective.

Încălţămintea umedă se pune la uscat cu talpa în sus, pentru a fi expusă aerului. În felul acesta, căptuşeala nu se încreţeşte. Dacă sunt urme sau pete de noroi, acestea se curăţă cu un tampon textil înmuiat într-o soluţie apoasă dintr-un detergent, apoi se clăteşte, se dă cu cremă şi se lustruieşte. După aceea se pun pe calapoade sau se umplu cu hârtie sau cârpe, pentru a-şi păstra bine forma.

Pentru îndepărtarea mirosului neplăcut şi a urmelor de transpiraţie din interior se şterge interiorul cu o cârpă îmbibată în următoarea soluţie: 100 ml apă, 10 ml apă oxigenată, 10 ml spirt sanitar şi 20 ml formol.

Încălţămintea albă se curăţă cu neofalină, fără a se uda prea tare, după care se freacă cu o cârpă albă, moale, puţin încălzită.
După curăţire şi instruire, în pantofi se introduc calapoade, hârtii sau cârpe, pentru a-şi păstra bine forma.

continuarea aici

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )