ROȘII FĂRĂ CHIMICALE cu ajutorul unui  FIR DE CUPRU!

ROȘII FĂRĂ CHIMICALE cu ajutorul unui FIR DE CUPRU!

Pentru cei care vor să evite tratamentele cu zeamă bordeleză există o alternativă interesantă și foarte ușor de pus în practică: perforarea tulpinei tomatei cu un fir de cupru sau cu o monedă din acest metal. Operațiunea se poate face însă doar când planta a ajuns la ”adolescenţă” (20 – 25 cm). Aceasta metodă îi scutește pe grădinari, în mare măsură, să folosească stropirile cu soluții, care conţin cupru, indiferent de natura lor.

cupru-moneda

Să  explicăm ce este cu acest fir de cupru. Acesta poate fi luat de la vechile cabluri telefonice sau alte surse în funcție de opțiunile fiecărui grădinar. Se desface sârma din învelişul său, se freacă bine cu glasspapier, ca să fie îndepărtat stratul protector, după care este secţionat în câte bucăţi este nevoie.

Aşadar: cu  puţin înainte de transplantarea roşiilor la locul definitiv (sau după ce au atins o înălţime de 20 – 30cm) luăm atâtea bucăţele de sârmă de cupru cât ne sunt necesare adică în funcție de câte plante avem. Lungimea firului trebuie să fie de circa 3 – 4  cm şi o grosime a firului cam cât a unui ac de cusut mai grosuţ. Firul îl trecem, transversal, prin tulpina plantei la o înălțime de cel mult 3 cm (dupa unii chiar și 5 cm) de la bază, puţin mai jos de prima frunză adevărată.

continuarea aici

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )