Diverse

Pasta de dinţi ecologică românească a fost premiată cu aur la Salonul de Inventică de la Varşovia

Reţeta câştigătoare este sută la sută naturală şi conţine mentă, busuioc, levănţică, dar şi coaja albă de ou, orez şi spirulină.

pasta-romaneasca

A fost inventată de un grup de reputati profesori universitari si cercetători din Iași, iar la Salonul de Inventică de la Varșovia și la Salonul de la Sevastopol a fost una dintre cele mai mari atracții. Invenţia grupului de profesori si cercetatori ieşeni a fost apreciată de juriul care a avut de evaluat 400 de invenţii din 15 ţări. Pasta de dinţi ecologică românească are toate şansele să dea lovitura pe piaţa de profil după ce a obţinut primul loc si medalia de aur la Salonul Mondial de Inventică de la Varşovia.

Delegaţia ţării noastre a fost premiată şi cu medalia Marie Curie pentru invenţii în domeniul chimiei.

Pasta de dinți ecologică urmează să participe și la saloane de invenții din Croația, Paris și Tokyo în următoare perioadă, iar inventatorii speră să o poata introduce in productie. Exista insa semnale ca marile companii ce domina piata de pasta de dinti mondiala, o industie de multe miliade de dolari, nu vad cu ochi buni inventia romaneasca si vor incerca sa blocheze productia acesteia.

continuarea aici

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *