Motivatia

Motivatia

În munţii Anzi existau două triburi războinice, unul care trăia la poalele munţilor, iar celălalt care trăia la mare altitudine. Într-o zi, muntenii i-au invadat pe cei de la şes, iar ca tribut, au răpit un copil pe care l-au dus cu ei în munţi.

Oamenii de la şes nu ştiau cum să urce pe cărările abrupte ale munţilor, pe care nu le cunoşteau, aşa că nu ştiau cum să dea de urma muntenilor.

Totuşi, ei şi-au trimis în munţi cei mai buni războinici pentru a-l readuce acasă pe copil.

Războinicii au încercat diferite metode de căţărare şi diferite cărări, dar după câteva zile de efort nu reuşiseră să urce pe munte decât o sută de metri.

Simţindu-ne neputincioşi şi neajutoraţi, oamenii de la şes au decis că luptă pentru o cauză pierdută şi s-au pregătit să se întoarcă la casele lor.

În timp ce îşi pregăteau coborârea, ei au văzut-o pe mama copilului, care se îndrepta către ei. Aceasta nu venea de jos, ci de sus, deşi ei nu găsiseră nicio modalitate de a urca muntele.

Când femeia s-a apropiat, ei au observat că îşi ţine în braţe copilul. Cum era posibil?

Un bărbat a salutat-o şi i-a spus:

– Noi nu am reuşit să urcăm muntele. Cum a fost posibil să faci ceea ce noi, cei mai puternici bărbaţi din sat, nu am reuşit?

Femeia a ridicat din umeri şi le-a răspuns:

– Păi, nu era copilul vostru!

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )