Meseriile parlamentarilor romani!

Meseriile parlamentarilor romani!

De la tâmplari la mecanici auto și de la cofetari la muncitori necalificați, parlamentarii au meserii de bază solide.

Parlamentarii români care au de multe ori prostul obicei să se opună dorințelor a ceea ce ei denumesc uneori ironic “strada” uită că au plecat, de cele mai multe ori din rândul celor care i-au votat.

Odată ajunși în sferele puterii, în Parlamentul în care se fac și se desfac legi și se  votează nu conform conștiinței ci conform degetului ridicat de șeful de grup,aleșii români par a fi brusc loviți de amnezie. Uită de unde au plecat, uită promisiunile pe care le-au făcut și acționează conform unui algoritm numai de ei știut, algoritm care face ca Parlamentulsă fie una din cele mai hulite instituții românești.

Partea interesantă este că peste 10% dinparlamentarii români, au plecat, conform CV-ului, de jos și au avut meserii și activități care, în mod normal, ar fi trebuit să-i facă să înțeleagă mai bine problemele omului de rând.

Iată o scurtă listă care ne prezintă meseriile de bază ale câtorva parlamentari români:

  • Dumitru Chiriță, care este deputat PSD, a fost în tinerețe șef de tură dar și electrician între anii 1981 și 1990.
  • Deputatul social democrat, Dorel Gheorghe Căprar a fost, înainte să ajungă parlamentar, conducător auto și mecanic.
  • După ce a fost 18 ani mecanic de locomotivă, între anii 1958-1980, Neculai Rățoi a dat meseria pe politică și acum este deputat PSD de Iași.
  • Meseria de tehnician auto i s-a potrivit ca o mânușă domnului Victor Roman care acum este reprezentant al românilor în Parlament.
  • Vasile Berci a activat atât ca tâmplar cât și ca sortator la C.P.L. Sighet  înainte să ajungă maistru. După aceea a crezut că poate și merită mai mult. Acum este deputat PNL.
  • Constantin Gălan a fost, înainte să ajungă deputat din partea PNL, atât morar între anii 1973-1974, cât și lăcătuș mecanic între 1974-1976.
  • continuarea aici
loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )