Lectie de viata despre rabdare

Lectie de viata despre rabdare

Un copil, la gradinita, încearca sa îsi încalte cizmulitele. Pentru ca nu se descurca, a cerut ajutorul educatoarei. Cu tot trasul si împinsul, cizmulitele nu voiau nicidecum sa intre. Pâna când a reusit totusi sa îl încalte, educatoarei i-au aparut broboane de transpiratie pe frunte. De aceea aproape ca i-au dat lacrimile când copilul i-a zis:

– Doamna, dar sunt puse invels…

Într-adevar, erau puse gresit… Nu a fost cu nimic mai usor sa îi scoata cizmulitele decât sa i le puna, totusi a reusit sa îsi pastreze calmul pâna când cizmulitele au fost iar încaltate, tot cu sudoare pe frunte, dar de data aceasta asa cum trebuia. Însa atunci baietelul a zis:

– Cizmulitele astea nu sunt ale mele!!!

În loc sa tipe la el “De ce nu mi-ai spus?”, educatoarea si-a muscat buza si înca o data s-a chinuit sa îl descalte. Când s-a terminat chinul descaltatului, baietelul i-a spus:

– Sunt cizmulitele flatelui meu. Mama mi-a zis sa le încalt pe astea azi.

Acum ea nu mai stia ce sa faca… Sa planga sau sa râda? A reusit totusi sa strânga suficienta rabdare pentru a se lupta din nou cu cizmulitele. Când, în sfârsit, l-a încaltat, înainte de a-l trimite afara la joaca, l-a întrebat:

– Si acum, unde iti sunt mânusile? Trebuie sa ti le pun în mâini ca sa poti pleca afara!

– Le-am bagat în cizmulite ca sa nu le pield…

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )