Cum  poti sa cureţi pete de rugină, pix, cerneală sau ulei pe haine

Cum poti sa cureţi pete de rugină, pix, cerneală sau ulei pe haine

Ţi se întâmplă des să-ţi pătezi hainele din neîndemânare sau, uneori, pur şi simplu fiindcă eşti grăbită şi faci mai multe lucruri deodată? Noi te învăţăm cum să scoţi de pe haine petele de cafea, diverse alimente, cerneală sau rugină.

Nu renunţa cu uşurinţă la hainele tale preferate, pe care le-ai pătat de cafea, ulei şi alte produse! Scoate petele cu ajutorul metodelor tradiţionale, verificate de-a lungul anilor, care, se pare că dau rezultate foarte bune, scrie one.ro.

Ţi se întâmplă des să-ţi pătezi hainele din neîndemânare sau, uneori, pur şi simplu fiindcă eşti grăbită şi faci mai multe lucruri deodată? Noi te învăţăm cum să scoţi de pe haine petele de cafea, diverse alimente, cerneală sau rugină.

Nu renunţa cu uşurinţă la hainele tale preferate, pe care le-ai pătat de cafea, ulei şi alte produse! Scoate petele cu ajutorul metodelor tradiţionale, verificate de-a lungul anilor, care, se pare că dau rezultate foarte bune.

Cum scoţi petele de cafea

Poţi îndepărta destul de uşor petele proapete de cafea, dacă ai la îndemână detergentul potrivit şi posibilitatea de a le îndepărta imediat. Problema cu aceste pete intervine în momentul în care pata este mai veche de câteva minute.

Iată cum poţi să scapi de petele de cafea: laşi haina timp de o oră la înmuiat în apă cu sare, apoi o clăteşti cu apă rece – petele de cafea se mai pot curăţa cu o cârpă curată şi apă minerală.

Cum scoţi petele de ulei

O pată de ulei sau grăsime pe bluza ta preferată îţi poate crea numeroase neplăceri, mai ales dacă este mai veche.

Dacă nu ai la îndemână soluţii speciale pentru pete, trebuie să ştii că există multe trucuri care te pot ajuta să ieşi din acest impas. Uleiul de pe haine se înlătură cu detergent de vase aplicat direct pe pată – se lasă la înmuiat câteva zeci de minute, apoi se spală la maşină.

Petele de grăsime proaspete se scot uşor dacă adaugi pastă de dinţi peste pată şi freci uşor cu mişcări circulare.  Lasă pasta de dinţi să acţioneze până se usucă, după care spală ţesătura cu detergent şi apă caldă.

O altă soluţie pentru petele de grăsime şi ulei mai vechi de pe materialele albe este să dizolvi 4 linguri de sare de bucătărie şi 4 linguri de amoniac, într-un recipient cu 250 ml apă caldă. Aplică soluţia obţinută peste pată şi freacă bine cu o cârpă din bumbac.

continuarea aici

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )