Diverse

Caz terifiant la Lupeni – copii mici dorm îngheţaţi, sub folii de plastic (VIDEO)

Un băieţel de un an şi opt luni şi o fetiţă de trei ani sunt ţinuţi într-o colibă de celofan situată la 200 de metri de Primăria Lupeni. Se pare că aici locuiesc încă de când s-au născut. Primăria municipiului Lupeni şi Direcţia pentru Protecţia Copilului Hunedoara s-au sesizat abia după ce cazul a devenit public.

Duminică seara, pe o reţea de socializare, Ionuţ Caloean a postat un filmuleţ în care arată în ce condiţii îngrozitoare trăiesc doi copii mici: Damian (1 an şi 8 luni) şi Delia (3 ani). Cei doi micuţi locuiesc împreună cu bunicul, Andrei Mihoc, şi tatăl lor, Sandu Porumboiu, într-un adăpost improvizat căruia nici măcar colibă nu i se poate spune, pentru că e „construit” din cartoane, placaje, folii de material plastic şi stinghii de lemn, sub două conducte de termoficare, aproape de sediul Primăriei Lupeni.

În decembrie 2015, copiii erau tot în colibe

Funcţionari enervaţi

Autorul filmuleţului postat pe Internet mai spune că i se pare de-a dreptul aberant că situaţia copiilor ţinuţi în colibele din apropierea sediului Primăriei Lupeni este nerezolvată, deşi adăposturile au apărut în zonă cu vreo patru ani în urmă: „Bine că se aude în oraşul vecin, dar tu, Primărie, nu auzi şi nu vezi ce se întâmplă la doi paşi. E impardonabil. Mai mult, cei de la Asistenţa Socială din Primăria Lupeni păreau a fi interesaţi mai mult de cine şi de ce a filmat acolo, decât de cazul în sine”.

continuarea aici

sursa Glasul Hd

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *