Care sunt cele 7 diferente dintre religie si spiritualitate

Care sunt cele 7 diferente dintre religie si spiritualitate

Un articol de Maya

Multi oameni confunda conceptul de spiritualitate cu religia sau il considera un fenomen misterios, obscur, supranatural. Unii considera chiar ca spiritualitatea ar fi un fenomen de secta, dar totul se datoreaza ignorantei, lipsei de interes, reticentei si temerilor de a nu fi manipulati.

Reprezinta un mare pas inainte sa studiem mai indeaproape ce inseamna cu adevarat spiritualitatea, care nu este de fapt nimic ascuns, misterios si ocult, ci un mod eliberator de a-ti trai viata, unul care iti insufla liniste, pace, armonie si echilibru.

Aceste 7 diferente intre religie si spiritualitate te vor ajuta sa intelegi mai bine in ce consta de fapt spiritualitatea.

Religia te ingenunchiaza – Spiritualitatea te elibereaza

Religia iti impune o anumita ideologie si te constrange sa urmezi un set de reguli stricte de teama de a nu fi pedepsit. Spiritualitatea te incurajeaza sa iti urmezi inima, intuitia si propriul tau sistem de valori sub semnul compasiunii, al intelegerii si al acceptarii. Iti ofera libertatea de a fi tu insuti si nu te obliga sa te aliniezi unui sistem de valori cu care nu rezonezi in totalitate. Ramane la latitudinea ta sa alegi cum sa iti urmezi calea in spiritul armoniei si al intelegerii.

Religia intretine frica – Spiritualitatea promoveaza curajul

Religia iti inoculeaza frica, ii da intruchipari palpabile, o directioneaza si o canalizeaza dupa cum „sta scris” si iti dicteaza consecintele nerespectarii directiilor impuse. Spiritualitatea te face constient de consecintele alegerilor tale, dar nu promoveaza si nu intretine aceasta frica. Din contra, iti insufla curajul de a infrunta toate aceste temeri, de a depasi cu incredere toate obstacolele ivite in ciuda eventualelor consecinte nefaste. Spiritualitatea intretine iubirea si nu frica, te ajuta sa canalizezi frica in trairi pozitive si constructive.

Religia iti dicteaza adevarul – Spiritualitatea te lasa sa il descoperi singur

Religia iti dicteaza ce sa crezi si normele de urmat. Spiritualitatea te lasa sa descoperi toate aceste lucruri de unul singur si sa le dai propria ta interpretare. Te incurajeaza sa intri in comuniune cu Sinele tau Superior, sa patrunzi adevarul cu ochii mintii si cu inima, apoi sa ajungi sa intelegi acest adevar absolut care este acelasi pentru toti oamenii, indiferent de religie.Religia destrama – Spiritualitatea uneste

continuarea aici

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )