Cand CORPUL VORBESTE in locul tau…

Cand CORPUL VORBESTE in locul tau…

Corpul tau vorbeste atunci cand tu taci. Limbajul nonverbal este unul extrem de complex. Iata ce ne invata psihologii despre lucrurile pe care le spunem fara sa spunem, de fapt, nimic.

Cea mai sincera si pura forma de comunicare este cea a limbajului nonverbal. Se spune ca oamenii comunica fara cuvinte in proportie de 80%.

Contactul vizual, pozitia mainilor si a picioarelor, pozitia coloanei vertebrale sau gesturile banale pot spune multe despre noi.

De pilda, in triburile aborigene din Australia, oamenii nu au voie sa ii priveasca in ochi pe batrani deoarece gestul este considerat lipsa de respect.

In tarile arabe, aratatul cu degetul este considerat o lipsa crasa de bun simt. Cu mana stanga, de pilda, arabii nu au voie sa atinga pe nimeni deoarece are o conotatie religioasa. Vezi ce spune corpul despre tine cand taci:

1. Atunci cand ti se reproseaza ceva si inchizi ochii pentru o secunda, negi toate afirmatiile. Este masura in care ta aperi si te mentii puternic in fata acuzatiilor. Este un semnal ca nu iti convine. Desi nu spui nimic, tu de fapt combati tot ce ti se spune.

2. Privitul in jos in momentul in care ti se reproseaza ceva inseamna ca iti pare rau de lucrurile care ti se aduc in carca.

3. Daca se uita cineva in ochii tai mai mult de 5 secunde, acea persoana vrea sa iti transmita un sentiment de apreciere. Ori te place, ori vrea sa te cunoasca pentru ca ii pari interesant.

4. Atunci cand cineva iti strange mana cu forta, vrea sa iti transmita pozitia sa sociala sau importanta pe care o are. Acest aspect denunta tendinta dominatoare a omului.

5. Daca stai cu picioarele incrucisate, fie ca esti pe scaun sau pe jos, vrei sa transmiti prudenta. Cand stai cu mainile incrucisate, refuzi orice conversatie pe o anumita tema.

6. Daca stai cu piciorul stang peste piciorul drept, vrei sa transmiti ca esti o persoana corecta si nu accepti minciuni. Daca, dimpotriva, piciorul stang sta deasupra piciorului drept, vrei sa spui o minciuna.

7. Daca iti freci des mainile, inseamna ca esti foarte sigur pe ceea ce vrei sa faci si esti entuziasmat.

8. Daca privesti in partea dreapta, spui adevarul. Daca te uiti in stanga, minti.

9. Daca stai cu mainile in solduri, esti foarte revoltat de o anumita situatie si ceri explicatii imediate.

sursa

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )