Diverse

A fost in coma timp de 12 ani dar stia tot ce se intampla in jurul lui

Martin Pistorius a intrat in coma la varsta de 12 ani. Motivul pentru care a intrat in coma a fost meningita, boala cu care doctorii l-au diagnosticat. La scurt timp insa, creierul lui a inceput sa functioneze dar Martin nu putea sa se miste sau sa comunice. A stat captiv in propriul corp pana la carsta de 24 de ani, cand a inceput sa comunice cu cei din jur. Parintii erau disperati de situatia copilului iar medicii le spuneau ca nu mai are mult de trait. Contrar celor spuse de medici, Martin s-a incapatanat sa traiasca si era constient de tot ce se intampla in jurul lui. Nimeni nu banuia ca Martin intelege tot ce se intampla. Si-a auzit propria mama care era disperata de suferinta lui, spunand ca ar fi mai bine  sa moara.

“La doi ani de când am intrat în stare vegetativă am început să mă trezesc. Eram conștient de tot ce se întâmplă, la fel ca o persoană normală. Toți erau obișnuiți să nu mai sunt, așa că nimeni n-a observat că începusem să fiu prezent din nou. Mi-am dat seama că îmi voi petrece restul vieții singur”, a povestit Martin.

Cu timpul, Martin a inceput sa se recupereze astfel incat la 24 de ani corpul lui functiona normal. El a reusit sa se casatoreasca si sa scrie o carte despre incredibila poveste. Cartea se numeste  ”Ghost Boy: My Escape From a Life Locked Inside My Own Body” (n.r. “Băiatul fantomă – Evadarea dintr-o viață captivă în propriul trup”).

sursa nollygrio

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *